Oldalak

2015. július 27., hétfő

Maracujás joghurtos magnum jégkrém





Teljesen be vagyok zsongva, állandóan csak fagyit készítenék, mióta megvettem az új fagyigépem. Nemrég rendeltem az internetről magnum jégkrém készítő formákat is ebből a webáruházból. Annyira egyszerű használni őket, az eredménytől pedig teljesen el vagyok ájulva, nagyon finom lesznek az így készített jégkrémet, és tényleg az a jó ebben a kis játékszerben, hogy olyan ízeket, ízkombinációkat csempészhetünk bele a házi készítésű jégkrémbe, amilyeneket csak akarunk.  Mivel imádom a maracuját, ezért a formákat egy maracujás jégkrémmel avattam fel. Kiindulási alapul Praliné Pradicsom citromos jégrém receptje szolgált. Vennem kell még egy mini-magnum formát, mert ez a négy darab jégkrém igen kevésnek bizonyult. 

Hozzávalók (4 db mini magnum-hoz): 

- 1 tojás
- 35 g cukor
- 40 g maracujalé
- fél lap zselatin
- 50 g görög joghurt (Lidl)
- fél dl tejszín

Bevonás: 

- 80 g fehércsokoládé
- 20 g kakaóvaj




Elkészítés: 

1. A tojást egy lábosban kikeverem a cukorral, majd hozzákeverem a maracujalevet is. A keveréket kis lángon folyamatosan kavargatva kézi habverővel besűrítem, nagyjából 80-82 fokig főzim. Ezután lehúzom a tűzről és elkeverem benne a hideg vízbe áztatott és jól kicsavart zselatint. Végül a joghurtot is belekeverem a fagyialapba. A keveréket szobahőmérsékletűre hűtöm, majd beleforgatom a lazán felvert tejszínhabot. Az alapot egy órára hűtőbe teszem, majd a jégkrémformákba töltöm és teljesen kifagyasztom. (Tipp: szerintem érdemes az alapot fagyigépben kicsit átkeverni a formába töltés előtt, az állaga így sokkal jobb lesz, én legközelebb így fogom csinálni.)
2. A burokhoz a fehércsokoládét a kakaóvajjal összeolvasztom és egy kisebb bögrébe töltöm. Ebben az elvékonyított csokiban mártom meg egyesével a formából kiszedett jeges finomságokat. A csokoládé pár másodperc alatt meg fog dermedni a jégkrémen, így a mártás után azonnal fogyaszthatjuk is. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése