Szintén Anyák napjára készült ez az egzotikus ízvilágú bonbon. Próbáltam kinézetében is az alkalomhoz igazítani, úgy érzem sikerült. Az az igazság, hogy már ideje rájöttem arra, hogy a fehércsokoládéhoz nem passzol ám minden íz, mivel a fehércsoki alapvetően nagyon-nagyon édes, ezért a legjobb választás a fehércsokis hüvelyhez valamiféle citrusos, kellemesen fanyar töltelék. Nem mondom, voltak kétségeim a pink grapefruittal kapcsolatban, de az eredmény összességében nagyon jó lett. Örülök, hogy ezúttal egy kicsit merészebb voltam!
Burok:
- 200 g fehércsokoládé
- pink színű lüszter
Ganache:
- 55 g grapefruit redukció 1 db grapefruit levéből
- 1 tk glükózszirup/ akácméz
- 90 g fehércsokoládé
- 1 tk puha vaj
Elkészítés:
1. A díszítéshez egy ecset segítségével kevés rózsaszínű lüszterport viszek fel a bonbonforma belső mélyedéseire.
2. A bonbonok töltelékével folytatom. Ehhez a grapefruitlevet először is a felére beforralom, majd belekeverem a mézet és egy kicsit hagyom hűlni. A fehércsokoládét megolvasztom, majd három-négy részletben hozzákeverem a mézes grapefruitlevet. Ezután a vajat is belekeverem a ganacheba. Egy kis Campari nem ártott volna a ganache-nak, de sajnos nem volt itthon.
3. A fehércsokoládét megolvasztom és temperálom, majd kiöntöm vele a bonbonformát. Pár percre hűtőbe helyezem a formát, amíg a csoki megszilárdul.
4. A tölteléket beletöltöm a mélyedésekbe, vigyázva, hogy hagyjak helyet a lezáráshoz is. A formát hűtőbe rakom, amíg a ganache megbőrösödik.
5. A maradék fehércsokoládét megolvasztom és temperálom, majd letalpalom vele a bonbonokat. Pár perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése