Nem igazán rajongok a pálinkáért,
de van egy kedvenc márkájú pálinkám,
amit viszont imádok. Legutóbb, amikor hozzájutottam egy üveg ágyasmeggy
pálinkához egy keveset megmentettem belőle szigorúan bonbonkészítési célzattal.
A bonbon ízében az alkoholos meggy és a friss málna a meghatározó. A burokhoz
jó minőségű, kissé gyümölcsös aromájú étcsokoládét használtam, a tölteléknek
viszont egy tejcsokoládé alapú ganache-t választottam, mert szerettem volna,
hogy a meggypálinka és a málna íze domináljon, az étcsokoládé túl erős lett
volna a töltelékbe. Összességében nagyon meg voltam elégedve a málna és a meggypálinka
párosával.
Hozzávalók (24 db-hoz):
Burok:
- 250 g étcsokoládé
Ganache :
- 50 g málna püré
- 90 g tejcsokoládé
- 20 g puha vaj
- 9 g glükózszirup/méz
- 2 ek ágyas meggypálinka
Elkészítés:
1. A bonbonok töltelékével kezdem. Ehhez a málnapürét a mézzel felforralom, majd egy kissé visszahűtöm. A tejcsokoládét megolvasztom, majd három-négy részletben hozzákeverem az édesített málnapürét. Ezután a vajat is belekeverem a ganacheba. A pálinkát csak a legvégén adom hozzá a töltelékhez. A tölteléket habzsákba kanalazom és félreteszem.
2. Az étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd kiöntöm vele a bonbonformát. Pár percre hűtőbe helyezem a formát, amíg a csoki megszilárdul.
3. A tölteléket beletöltöm a mélyedésekbe, vigyázva, hogy hagyjak helyet a lezáráshoz is. A formát hűtőbe rakom, amíg a ganache megbőrösödik.
4. A maradék étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd letalpalom vele a bonbonokat. Pár perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése