A Mozart bonbont szerintem mindenki szereti. Jó hír, hogy nagyon egyszerűen elkészíthetjük akár otthon is. A klasszikus golyó formát már számtalanszor elkészítettem, szeretjük azt is, de azért lényegesen több időt vesz igénybe az elkészítése, mint ennek a polikarbonát formában készült változatnak. Jó minőségű mogyorópasztát és pisztáciát itt tudtok beszerezni (egy kis ingyenreklám a cégnek :))
Hozzávalók (24 db-hoz):
- 400 g étcsokoládé a burokhoz
- 105 g tejcsokoládé
- 45 g tejszín
- 75 g mogyorópaszta
- 3-4 tk darált pisztácia
- 80 g marcipán
Elkészítés:
1. A töltelékhez a tejszínt
felforralom és az apróra tört csokoládéra öntöm. Addig keverem, amíg szép
fényes egynemű ganachet nem kapok. Ezután belekeverem a mogyorópasztát is. A tölteléket habzsákba kanalazom és félreteszem. A marcipánt összegyúrom darált pisztáciával és kis golyókat formázok belőle.
2. A csokoládét temperálom és kiöntöm vele
a bonbonformát. Hűtőbe teszem a formát, amíg a csoki megdermed.
3. A tölteléket félig adagolom a
forma mélyedéseibe, a ganache-ba nyomok egy pisztáciamarcipán golyót, majd a mélyedéseket teletöltöm a maradék ganache-sal. Hagyok helyet a lezáráshoz is. Hűtőbe rakom a formát, amíg
a töltelék megbőrösödik.
4. A megmaradt csokoládét
újratemperálom és lezárom vele bonbonokat. Pár perc hűtés után kifordítom a
kész bonbonokat a formából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése