2016. március 10., csütörtök

Ír krémlikőrös csokoládé tojások
Húsvétra mindig szoktam tojáslikőrös bonbont készíteni. Nagyon szeretjük, de én most ki akartam próbálni valami újat, úgyhogy vettem egy üveg Baileys-t, természetesen arany árban, és így született meg ez a bonbon. A díszítésnél az volt a cél, hogy a bonbonok apró fürjtojásokra hasonlítsanak. Persze a bonbonforma fröcskölése közben kicsit elkapott a hév. Az a jó ebben a díszítési technikában, hogy két bonbon sem fog ugyanúgy kinézni, szinte már jósolni lehetne a különböző absztrakt mintázatokból. 

Hozzávalók (24 db bonbonhoz):

Burok és díszítés: 
- 280 g fehércsokoládé
- 30 g étcsokoládé a díszítéshez
- 80 g étcsokoládé a talpaláshoz


Ganache: 
- 120 g fehércsokoládé
- 100 ml Ír krémlikőr (egy ek. 100 %-os alkohollal dúsítva)
Elkészítés: 

1. Először a ganachet készítem el. A fehércsokit megolvasztom és 3-4 részletben hozzákeverem az ír krémlikőrt.  A tölteléket kihűtöm és habzsákba kanalazom. 
2. A díszítéshez megolvasztom és temperálom az étcsokoládét. A csokival egy ecset segítségével összefröcskölöm a polikarbonát forma mélyedéseit. (Érdemes a fröcskölés előtt újságpapírral "kitapétázni" a munkapultot, hogy ne legyen minden tiszta csoki.)
3. Az fehércsokoládét megolvasztom és temperálom, majd kiöntöm vele a bonbonformát. Pár percre hűtőbe helyezem a formát, amíg a csoki megszilárdul. 
4. A tölteléket beletöltöm a mélyedésekbe, vigyázva, hogy hagyjak helyet a lezáráshoz is. A formát hűtőbe rakom, amíg a ganache megbőrösödik (30 perc). 
5. Az étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd letalpalom vele a bonbonokat. Pár perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...