2015. március 6., péntek

Ferrero Rocher




Gyerekkorom nagy kedvence a Ferrero Rocher. Még karácsony előtt sikerült szereznem pár darab gömb alakú ostyalapot innen, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy Raffaellót és Ferrero Rochert fogok készíteni belőlük. Sajnos az ünnepek alatt nem jutott időm erre a projektre, de hát ami késik, nem múlik. Egyébként nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy hogyan lehetne kivitelezni a bonbon külsejét. A probléma ugyanis a következő volt. Láttam már más blogokon is Ferrero Rochert, például itt, Praliné Zsuzsinál, a bonbon egyszer van kimártva csokiban, aztán meg kell hempergetni durvára tört mogyoróban. Igán ám, de ez a bolti Ferrero Rocher-hoz nem igazán hasonlít kinézetre (szerintem), ugyanis a bolti verziónál a mogyorószemeket is csoki fedi. Ezért adta magát az ötlet, hogy a kész bonbonokat még egyszer ki kell mártani a csokiban, a vastag csokiréteget pedig úgy lehet elkerülni, ha a második mártásnál a tejcsokit egy kis kakaóvajjal hígítjuk fel. Szerintem így tökéletes lett a végeredmény, külsőre a megszólalásig hasonlítanak a bolti társaikhoz. Az egyetlen különbség az íz, mivel a töltelékbe jó minőségű 100%-os mogyorópaszta került, ezért a házi verzió ízében sokkal mogyorósabb. És ezért az ízélményért szerintem mindenképpen érdemes kipróbálni a házi verziót is. 

 Hozzávalók (kb. 20-24 db-hoz):

Töltelék:
- 100 g tejcsokoládé
- 70 g mogyorópaszta
- 25 szem pörkölt mogyoró

Burok: 
- 40 db ostya félgömb
- 150 g tejcsokoládé az első mártáshoz
- 150 g durvára darált mogyoró
- 200 g tejcsokoládé + kakaóvaj a második mártáshoz




Elkészítés:

1. Először az ostyafélgömböket készítem elő, az ostyalapot vágódeszkára helyezem és egy éles késsel körbevágom a gömböket, a széleket egy kisebb konyhai ollóval igazítom meg. 
2. A töltelékhez tejcsokoládét megolvasztom és hozzákeverem a mogyorópasztát. Kihűtöm, de nem teljesen, a cél az, hogy habzsákból könnyel ki lehessen nyomni, de ne folyjon szét. 
3. Az ostyafélgömböket megtöltöm a töltelékkel, középre egy szem mogyorót helyezek, két félgömböt finoman összenyomok. 
4. A burokhoz a csokoládét megolvasztom és temperálom, majd megmártom benne a golyócskákat. A becsokizott golyókat azonnal átteszem egy durvára darált mogyoróval teli tálba, kicsit meghempergetem őket a mogyoróban, majd sütőpapírra sorakoztatom őket. Pár percet várok, hogy a csoki megszilárduljon rajtuk. 
5. A második mártáshoz a tejcsokoládét egy kevés kakaóvajjal együtt megolvasztom és temperálom, majd megmártom benne a bonbonokat. A plusz kakaóvajra azért van szükség, mert a tejcsokoládét egy kicsit fel kell hígítani, hogy folyósabb legyen. Csak a vékonyított tejcsoki tudja ilyen szép áttetszően fedni a mogyoródarabokat. (A kakaóvaj mennyisége attól függ, hogy milyen sűrűségű a felhasznált tejcsokoládé.) 
6. Szobahőmérsékleten tárolom, jól záródó műanyag dobozban. Mivel nincs benne semmi romlandó, ezért sokáig eláll. 


3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta!Hol veszed a kakaóvajat és az ostya félgömböket?

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom Olgishoz a kérdésében :) Remek finomságok vannak a blogon!

    VálaszTörlés
  3. Itt mindent be tudtok szerezni. www.cukraszdiszkont.hu

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...