2015. március 11., szerda

Raffaello

Imádom a Raffaellot. De tényleg, van olyan ember, aki nem szereti? A legjobban azt szeretem benne, hogy nincs túlbonyolítva. Ostya, mandula, fehércsoki, kókusz, ennyi. Igazi harmonikus ízvilág. Az előző bejegyzésemből már kiderült, hogy hogyan lehet házilag Ferrero Rochert készíteni, a technika itt is ugyanaz, annyiban viszont egyszerűbb elkészíteni, hogy csak egyszer kell kimártani a bonbonokat a csokiban, tehát időhiányban szenvedőknek a két klasszikus közül inkább a Raffaellót ajánlom. A ház verzióról itt is ugyanazt tudom elmondani, mint amit már a Ferrero Rochernál is leírtam. A jó minőségű alapanyagoknak köszönhetően a házilag készült Raffaello ízében sokkal mandulásabb, sokkal kókuszosabb, mint a bolti verzió, ezért mindenképpen érdemes legalább egyszer ebben az életben ezt is kipróbálni, ha másért nem is, csak azért, hogy legyen viszonyítási alapunk. 

Hozzávalók (kb. 20-24 db-hoz):

Töltelék: 
- 100 g fehércsokoládé
- 70 g mandulapaszta
- 2 tk mandula kivonat
- 1 tk vanília kivonat
- 25 szem blansírozott mandula

Burok:
- 40 db ostyagömb
- 200 g fehércsokoládé
- 100 g kókuszreszelék Elkészítés:

1. Először az ostyafélgömböket készítem elő, az ostyalapot vágódeszkára helyezem és egy éles késsel körbevágom a gömböket, a széleket egy kisebb konyhai ollóval igazítom meg. 
2. A töltelékhez fehércsokoládét megolvasztom és hozzákeverem a mandulapasztát, majd a többi hozzávalót is. Kihűtöm, de nem teljesen, a cél az, hogy habzsákból könnyel ki lehessen nyomni, de ne folyjon szét. 
3. Az ostyafélgömböket megtöltöm a töltelékkel, középre egy szem mandulát helyezek, két félgömböt finoman összenyomok. 
4. A burokhoz a csokoládét megolvasztom és temperálom, majd megmártom benne a golyócskákat. A becsokizott golyókat azonnal átteszem egy kókuszreszelékkel teli tálba, kicsit meghempergetem őket a kókuszban, majd sütőpapírra sorakoztatom őket. Pár percet várok, hogy a csoki megszilárduljon rajtuk. 
5. Szobahőmérsékleten tárolom, jól záródó műanyag dobozban. Mivel nincs benne semmi romlandó, ezért sokáig eláll. 


1 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon jónak találom, vagyis tökéletes. Örülök, hogy rátaláltam. Egy kérdés, hol kapok ostyagömböt. Köszönöm a választ.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...