2016. május 6., péntek

Baileys-es kagylócskák






Nagy kedvenceim az alkoholos bonbonok. A Bailey-sel készült édességekért pedig kifejezetten rajongok. Ez egy nagyon egyszerű recept, kezdő bonbonozóknak is nyugodtan kipróbálhatják. Régebben mindig fehércsokival készítettem a Baileys-es ganache-t , de az egyik barátnőm tanácsát megfogadva tejcsokoládéval keverve is kipróbáltam. Mostanában inkább erre a verzióra szavazok!

Hozzávalók (24 db-hoz):

- 400 g étcsokoládé a burokhoz

Ganache: 
- 180 g tejcsokoládé
- 160 ml Ír krémlikőr (egy ek. 100 %-os alkohollal dúsítva)



Elkészítés:

1. Először a ganachet készítem el. A tejcsokit megolvasztom és 3-4 részletben hozzákeverem az ír krémlikőrt.  A tölteléket kihűtöm és habzsákba kanalazom. 
2. Az étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd kiöntöm vele a bonbonformát. Pár percre hűtőbe helyezem a formát, amíg a csoki megszilárdul. 
3. A tölteléket beletöltöm a mélyedésekbe, vigyázva, hogy hagyjak helyet a lezáráshoz is. A formát hűtőbe rakom, amíg a ganache megbőrösödik (30 perc). 
4. A maradék étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd letalpalom vele a bonbonokat. Pár perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése