2017. augusztus 10., csütörtök

Mandulás kókuszos kagylócskák





Ezek a bonbonok igazán ünnepire és elegánsra sikeredtek. A blogon szerepel már pár Raffaello utánzat bonbon talán az egyik legnépszerűbb közülük ez. Ez a mostani változat most az abszolút kedvencem, kellemesen kókuszos, de ugyanakkor a mandula íz is tud benne érvényesülni, ráadásul sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint a hagyományos változatot. A bonbonok tetejét egy kevéske lüszterporral díszítettem,  ami nagyon jól passzolt a bonbonok kagyló alakjához. 

Hozzávalók (24 db bonbonhoz):

- 100 g fehércsokoládé
- 90 g kókuszkrém/kókusztej
- 1 tk méz
- 15 g kókuszreszelék
- 2 tk vanília kivonat
- pár csepp természetes mandula kivonat
- blansírozott mandula

- 400 g fehércsokoládé a burokhoz
- gyöngyház színű lüszterpor a díszítéshez






Elkészítés:

1. Először a ganachet készítem el. Ehhez a fehércsokit megolvasztom és 3-4 részletben hozzákeverem a mézzel összemegmelegített tejet. Ezután belekeverem a kókuszreszeléket, a mandula kivonatot és a vaníliát is. A tölteléket kihűtöm és habzsákba kanalazom. 
2. A fehércsokoládét megolvasztom és temperálom, majd kiöntöm vele a bonbonformát. Pár percre hűtőbe helyezem a formát, amíg a csoki megszilárdul. 
3. A tölteléket félig beletöltöm a mélyedésekbe, mindegyik mélyedésbe nyomok egy szem mandulát, a mandula tetejére ismét egy kis krémet töltök vigyázva, hogy hagyjak helyet a lezáráshoz is. A formát hűtőbe rakom, amíg a ganache megbőrösödik (30 perc). 
4. A maradék fehércsokoládét megolvasztom és temperálom, majd letalpalom vele a bonbonokat. Pár perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.
5. A díszítésként egy kevés gyöngyház színű lüszterport egy ecset segítségével vékonyan felviszek a bonbonok tetejére.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...