2017. november 19., vasárnap

Mandulás-meggyes és narancsos-karamellás bonbonok




Hozzávalók a mandulás-meggyes bonbonhoz (32 db):

- 340 g fehércsokoládé a burokhoz

- bordó színű lüszterpor a díszítéshez

- 100 g fehércsokoládé
- 90 g tejszín
- 30 g mandulapaszta
- egy csipet só
- pár kanál meggylekvár

Hozzávalók a narancsos-karamell bonbonhoz (32 db):

- 300 g étcsokoládé

-2-3 kocka fehércsokoládé a díszítéshez

- 70 g cukor
- 80 ml tejszín
- 120 g fehércsokoládé
- 20 ml Cointreau (persze lehet több is egy kicsivel)
- pár csepp narancs kivonat
- egy csipet só



Elkészítés (mandulás-meggyes bonbon): 

1. Először a ganachet készítem el. Ehhez a tejszínt egy kis lábasba teszem a mandulapasztával együtt és felforralom.  A fehércsokit megolvasztom, ezután 3-4 részletben hozzákeverem a mandulás tejszínt. A tölteléket kihűtöm és habzsákba kanalazom. 
2. A fehércsokoládét megolvasztom és temperálom, majd kiöntöm vele a bonbonformát. Pár percre hűtőbe helyezem a formát, amíg a csoki megszilárdul.
3. Minden mélyedésbe teszek egy kiskanálnyi meggylekvárt, utána jöhet a mandulás ganache. Vigyázok, hogy hagyjak helyet a lezáráshoz is. A formát hűtőbe rakom, amíg a ganache megbőrösödik (30 perc). 
4. A maradék fehércsokoládét megolvasztom és temperálom, majd letalpalom vele a bonbonokat. Pár perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.
5. A bonbonokat egy ecset segítségével kevéske lüszterporral díszítem.

Elkészítés (narancsos-karamell bonbon): 

1. Először a tejszínt mikróban pár perc alatt felforralom, félreteszem. A cukrot közepes tűzön karamellizálom. Mikor kész a karamell, lehúzom a tűzről és 3-4 részletben hozzákeverem a tejszínt. Félreteszem pár percre hűlni, amíg a fehércsokoládét megolvasztom. Az olvasztott csokoládéhoz hozzákeverem a karamellt, végül a Cointreau-t, a narancs kivonatot és a sót is a krémbe keverem. A tölteléket kihűtöm és habzsákba kanalazom.
2. A díszítéshez megolvasztom és temperálom a a fehércsokoládét. A csokit habzsákba töltöm, amire egy pici lyukat vágok. A polikarbonát formát összecsíkozom a csokival, végül a felesleget habkártyával lehúzom. 
3. Az étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd kiöntöm vele a bonbonformát. Pár percre hűtőbe helyezem a formát, amíg a csoki megszilárdul. 
4. A tölteléket beletöltöm a mélyedésekbe, vigyázva, hogy hagyjak helyet a lezáráshoz is. A formát hűtőbe rakom, amíg a ganache megbőrösödik (30 perc). 
5. A maradék étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd letalpalom vele a bonbonokat. Pár perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...