Ezt a bonbont nem először készítettem, nagy kedvenc a családban. Tudom, hogy sokan idegenkednek a fehércsokoládés bonbonoktól, ezt a bonbont viszont nem lehet elképzelni másfajta csokival. Igazából ez egy formában készült Raffaello, legalábbis ugyanazok az ízek köszönnek benne vissza. Aki szereti a kókuszt és a mandulát, annál ez a bonbon tuti befutó. Valentin nap tiszteletére egy szívecskés transzferfóliát választottam hozzá díszítésnek. Ki ne örülne egy ilyen ajándéknak?
Hozzávalók:
Burokhoz:
- transzferfólia
- 280 g fehércsokoládé
Mandulás ganache:
- 60 g fehércsokoládé
- 40 g tejszín
- 1 tk puha vaj
- 1 tk mandulakivonat
Kókuszpraliné:
- 80 g kókuszchips
- 60 g cukor
- 1 tk. kókuszolaj
- opcionálisan 1 ek karamellizált ostyatöret (most nem tettem bele, de máskor igen)
Kókuszpralinés réteg:
- 50 g kókuszpraliné
- 40 g fehércsokoládé
Elkészítés:
1. Elkészítem a kókuszpralinés réteget. Ehhez a kókuszchipset tepsibe teszem és pár perc alatt megpirítom a sütőben, de vigyázni kell, mert hamar oda tud kapni. A cukrot kimérem egy lábosba és karamellizálom, majd lehúzom a tűzről és belekeverem a kókuszt. A masszát sütőpapírra borítom és teljesen kihűtöm. Késes robotgépbe tördelem a karamelles kókuszt, adok hozzá kókuszolajat és addig aprítom a géppel, amíg homogén állaga nem lesz. Néha megállítom a gépet és lekapargatom az edény oldalára tapadt kókuszt. Megolvasztom a fehércsokoládét és hozzákeverem a kókuszpralinét. A masszát habzsákba kanalazom.
2. A mandulás réteghez a csokoládét megolvasztom és 3-4 részletben hozzákeverem az előzőleg megmelegített tejszínt. A puha vajat is beledolgozom a ganacheba. Végül a mandulakivonatot is hozzákeverem a töltelékhez.
3. A transzferfóliát méretre vágom és a mágnesen formába illesztem.
4. A csokoládét temperálom és kiöntöm vele a bonbonformát. A formát hűtőbe teszem, amíg a csoki megszilárdul.
5. A mandulás tölteléket beleadagolom a mélyedések kb 1/3-ig, addig hűtöm a formát, amíg a töltelék megbőrösödik. Ezután a kókuszpralinés töltelékkel feltöltöm a mélyedéseket, hagyok helyet a lezáráshoz is. Pár percig hűtöm a formát, amíg a töltelék megszilárdul.
6. A maradék csokoládét újratemperálom és lezárom vele a bonbonokat. Pár perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.
A recepttel beneveztem Kiskanál Valentin-napi link partijára! Már alig várom az összefoglalót!
A recepttel beneveztem Kiskanál Valentin-napi link partijára! Már alig várom az összefoglalót!
Jesszusom ezek gyönyörűek!
VálaszTörlésKöszi Orsi! Nagyon igyekeztem.
VálaszTörlés