Ez a bonbon kivételesen jól sikerült. Isteni összhangban van benne krémes tejcsokoládé és az enyhén füstös ízű kávé. A kardamom pedig csak hab a tortán. Az összes eddig készített kávés bonbonom közül nekem ez ízlik a legjobban. A dekorációt nem akartam túlzásba vinni, ezért csak egy kis tejcsokoládéval márványoztam össze a bonbonforma mélyedéseit.
Hozzávalók (24 db-hoz):
- 250 g étcsokoládé
- 80 g tejcsokoládé
- 0,8 dl kávés krémlikőr vagy Baileys (benne 2 tk természetes kávékivonat)
- egy csapott kávéskanál kardamom
Elkészítés:
1. Először a tölteléket készítem el. Ehhez a tejcsokoládét megolvasztom és 3-4 részletben hozzákeverem a kávékivonattal összekevert kávés krémlikőrt. Kávékivonat helyett használhatunk jó erősre főzött kávét is. Végül a kardamomot is belekeverem a ganacheba. A tölteléket habzsákba kanalazom.
2. Pár kocka tejcsokoládét megolvasztok és temperálok, majd gumikesztyűbe bújtatott ujjal nagyjából összemaszatolom a bonbonforma mélyedéseit.
3. Az étcsokoládét temperálom és kiöntöm vele a bonbonformát. Pár percre hűtőbe helyezem a formát, amíg a csoki megszilárdul.
4. A bonbonforma mélyedéseibe beletöltöm a ganachet, vigyázok, hogy hagyjak helyet a lezáráshoz is. Hűtőbe helyezem a formát amíg a ganache megbőrösödik.
5. A maradék étcsokoládét újratemperálom és lezárom vele a bonbonokat. Pár perc hűtés után már fordítom is ki a kész bonbonokat a formából.
Gyönyörűségesek és nagyon tetszik a kardamon- csoki- kávé kombináció! Gratula! :)
VálaszTörlésKöszi Orsi! Örülök, hogy tetszik ez az ízkombó!
Törlés