Végre elkészült "Az igazi tenger gyümölcsei bonbon" étcsokis verziója is. Most már bátrabban használtam ezt a formát, hiába a gyakorlat teszi a mestert. Igazából nem tudom eldönteni, hogy az étcsokis vagy a fehércsokis verzió ízlik-e jobban, nagyjából fej-fej mellett állnak a versenyben. Ebben a bejegyzésben csak a receptet írom le, akit bővebben érdekel a 3D-s bonbonkészítési technika, az olvassa el a fehércsokis bejegyzést is.
Hozzávalók
(22 db-hoz):
-
2X160 g étcsokoládé
-
a díszítéshez pár kocka fehércsokoládé
A
ganachehoz:
-
70 g tejcsokoládé
-
50 g mogyorópaszta
-
30 g tejszín
Elkészítés:
1.
Először a tölteléket készítem el. Ehhez a csokoládét megolvasztom és
hozzákeverem a mogyorópasztát. A tejszínt egy kicsit megmelegítem és 2-3
részletben belekeverem a ganacheba. A tölteléket habzsákba kanalazom.
2.
A díszítéshez a bonbonforma mélyedéseit nagyjából összemaszatolom gumikesztyűs
ujjal egy kis temperált fehércsokoládéval.
3.
160 g étcsokoládét megolvasztok és temperálok majd kiöntöm vele az egyik
bonbonformát. A műveletet megismétlem a másik bonbonformával is. A formákat
hűtőbe rakom, amíg a csoki megszilárdul.
4.
A tölteléket beletöltöm a forma mélyedéseibe, vigyázok, hogy ne töltsem nagyon
túl őket, de egy kicsivel több tölteléket is elbír ez a technika, hiszen nem
lesz letalpalva a bonbon. A formákat fél órára hűtőbe helyezem, hogy a ganache
teljesen megszilárduljon.
5.
Ezután magam elé készítem a két formát, a fém rudakat és a hajszárítót. A
hajszárítóval kicsit megmelegítem a formák felszínét, ezután az egyik formát
óvatosan ráhelyezem a másikra, majd rögzítem őket a fém rudakkal. Egy kicsit
megforgatom a kezeim között a formát, hogy a csoki egyenletesen tudjon terülni.
1,5 órát hűtöm a formát. Ha letelt a másfél óra, kiveszem a rudakat és egy
késsel szétfeszítem a formát. A bonbonok maguktól ki fognak potyogni a
formából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése