Ez az a sütemény, ami se nem szép, se nem csúnya, viszont NAGYON finom, ja és természetesen egészséges is. Nem mellesleg kb. 2 perc alatt összedobható. Igazából én nem is nevezném süteménynek, hiszen szinte csak krémből áll és lévén, hogy ez egy vegán torta nincs neki tésztás része és sütni sem kell. Volt olyan időszak, amikor szinte minden hétvégén elkészítettem ezt a tortát, mostanában ritkábban készül, de attól még nagy kedvenc a családban. Na jó, hozzáteszem, hogy nem mindenkinek ez a kedvenc tortája, hiszen nehéz megemészteni a gondolatot, hogy a recept fő hozzávalója az avokádó. De higgye el mindenki, az avokádó ízét nem lehet érezni a tortában. A krémet egyébként egyszerű pohárdesszertként is lehet tálalni, így még egyszerűbb lesz a dolgunk.
Hozzávalók (egy mini tortához):
A krémhez:
- 2db érett avokádó
- 2 ek olvasztott kókuszzsír (ha szilárdabb krémet szeretnénk, használjunk többet)
- 2 púpos ek kakaópor (natúr)
- ízlés szerint valamilyen édesítő (méz, datolyaszirup, stevia)
Az alaphoz:
- 2 marék dió (vagy más olajos mag)
- 5-6 db friss datolya (esetleg aszalt szilva, barack, mazsola)
Elkészítés:
1. Először az alapot készítem el. Ehhez a diót aprító gépbe teszem és nagyjából megdarálom, majd hozzáadom a kimagozott datolyát is és addig aprítom a masszát, amíg nagyjából össze nem áll. Ezután egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába öntöm a keveréket és egy pohár aljával lenyomogatom a masszát.
2. Az avokádó belsejét kikapargatom, robotgépbe teszem, hozzáadom a krém többi hozzávalóját és addig aprítom, amíg szép homogén állaga nem lesz.
3. A krémet rásimítom az alapra. A formát hűtőbe teszem, amíg a krém megszilárdul. Le is lehet fagyasztani a tortát, sőt jót is tesz neki. Tálalásnál éles, forró késsel elválasztom a formától a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése