A VKF 76. fordulóját az Életem Ételei blog írója Judit
szervezi. Rendkívül érdekes a mostani témakiírás, romantikus ételrecepteket
kell küldeni a játékra. És hát mi is lehetne romantikusabb egy igazi Valantin
napi bonbonnál? Mind megjelenésében, mind ízében garantálom, hogy elcsábít
mindenkit.
Hozzávalók (28 db-hoz):
- 300 g fehércsokoládé a burokhoz
Ganache:
- 140 g fehércsokoládé
- 35 g málnapüré
- 35 g maracuja püré
- 1 tk méz
- 1 tk puha vaj
Díszítés:
- 2 tk porított kakaóvaj
- késhegynyi rózsaszín színű lüszter
festék
Elkészítés:
1. A ganachehoz a málnapürét és a
maracujapürét a mézzel összekeverem. A keveréket kissé megmelegítem és az
enyhén megolvasztott csokoládéhoz 2-3- részletben hozzákeverem. Hozzáadom a
szobahőmérsékletű vajat is. Félreteszem, hogy kihűljön, végül habzsákba töltöm.
2. A díszítéshez megolvasztom a
kakaóvajat, hozzákeverem a lüsztert és temperálom. Gumikesztyűbe bújtatott
ujjal kidíszítem a bonbonforma mélyedéseit.
3. A csokoládét temperálom és kiöntöm vele a bonbonformát. A
formát hűtőbe helyezem, amíg a csoki megszilárdul.
4. A tölteléket beletöltöm a mélyedésekbe
vigyázva, hogy hagyjak helyet a lezáráshoz. Ezután a hűtőbe rakom a formát,
amíg a töltelék megbőrösödik.
5. A maradék csokoládét újratemperálom és
lezárom vele a bonbonokat, pár perc hűtés után már ki is tudom fordítani a kész
bonbonokat a formából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése