Tudom, hogy szerepel már a blogon egy Mogador bonbon recept, de néha szeretem megvariálni az egyébként már jól bevált receptúrákat is. Legutóbb, amikor Mogador bonbont készítettem a tejcsokoládés maracujás ganachet fehércsokoládé burokba töltöttem és bonbonokat étcsokoládéval talpaltam le. A díszítéshez kurkumával illetve matcha teaporral színezett kakaóvajat használtam. Nekem így is nagyon ízlett ez a bonbon, őszintén megmondom nehéz választani az első és a második változat közül.
Hozzávalók (24 db-hoz):
Díszítés:
- 1 tk kakaóvaj pasztilla + egy késhegynyi kurkuma
- 1 tk kakaóvaj pasztilla + egy késhegynyi matcha teapor
Burok:
- 250 g fehércsokoládé
Talp:
- 100 g étcsokoládé
Ganache (recept innen, kicsit átdolgozva):
- 55 g maracuja püré
- 90 g tejcsokoládé
- 20 g puha vaj
- 9 g glükózszirup/méz
Elkészítés:
1. A díszítéshez a kakaóvajat temperálom, majd belekeverem a matcha teaport, egy ecset segítségével absztrakt mintát festek a bonbonforma belső mélyedéseibe. A műveletet megismétlem a kurkumás kakaóvajjal is.
2. A bonbonok töltelékével folytatom. Ehhez a maracujapürét a mézzel felforralom, majd egy kissé visszahűtöm. A tejcsokoládét megolvasztom, majd három-négy részletben hozzákeverem az édesített maracujapürét. Ezután a vajat is belekeverem a ganacheba. A tölteléket habzsákba kanalazom és félreteszem.
3. A fehércsokoládét megolvasztom és temperálom, majd kiöntöm vele a bonbonformát. Pár percre hűtőbe helyezem a formát, amíg a csoki megszilárdul.
4. A tölteléket beletöltöm a mélyedésekbe, vigyázva, hogy hagyjak helyet a lezáráshoz is. A formát hűtőbe rakom, amíg a ganache megbőrösödik.
5. Az étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd letalpalom vele a bonbonokat. Pár perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése