Nagy kedvenceim az alkoholos bonbonok. A Bailey-sel készült édességekért pedig kifejezetten rajongok. Ez egy nagyon egyszerű recept, kezdő bonbonozóknak is nyugodtan kipróbálhatják. Régebben mindig fehércsokival készítettem a Baileys-es ganache-t , de az egyik barátnőm tanácsát megfogadva tejcsokoládéval keverve is kipróbáltam. Mostanában inkább erre a verzióra szavazok!
Hozzávalók (24 db-hoz):
- 400 g étcsokoládé a burokhoz
Ganache:
- 180 g tejcsokoládé
- 160 ml Ír krémlikőr (egy ek. 100 %-os alkohollal dúsítva)
Elkészítés:
1. Először a ganachet készítem el. A tejcsokit megolvasztom
és 3-4 részletben hozzákeverem az ír krémlikőrt. A tölteléket kihűtöm és
habzsákba kanalazom.
2. Az étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd kiöntöm vele a bonbonformát. Pár
percre hűtőbe helyezem a formát, amíg a csoki megszilárdul.
3. A tölteléket beletöltöm a mélyedésekbe, vigyázva, hogy
hagyjak helyet a lezáráshoz is. A formát hűtőbe rakom, amíg a ganache
megbőrösödik (30 perc).
4. A maradék étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd letalpalom vele a bonbonokat. Pár
perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése