Ezt a formát még nem próbáltam ki eddig étcsokoládéval öntve, de ami késik nem múlik. Kicsit féltem tőle, mert ez egy eléggé macerás forma, nagyon kidolgozott, éppen ezért hajlamos légbuborék képződésre. A biztonság kedvéért a formát közvetlenül az öntés előtt egy kicsit megmelegítettem hajszárítóval. Így nagyon szép lett a végeredmény. A töltelékhez a jól bevált ír krémlikőrös ganachet használtam, annyit változtattam rajta, hogy most karamellizált fehércsokoládéval készítettem.
- 300 g étcsokoládé a burokhoz
Ganache:
- 120 g karamellizált fehércsokoládé
- 100 ml Ír krémlikőr (egy ek. 100 %-os alkohollal dúsítva)
Elkészítés:
1. Először a ganachet készítem el. A karamellizált fehércsokit megolvasztom és 3-4 részletben hozzákeverem az ír krémlikőrt. A tölteléket kihűtöm és habzsákba kanalazom.
2. Az étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd kiöntöm vele a bonbonformát. Pár percre hűtőbe helyezem a formát, amíg a csoki megszilárdul.
3. A tölteléket beletöltöm a mélyedésekbe, vigyázva, hogy hagyjak helyet a lezáráshoz is. A formát hűtőbe rakom, amíg a ganache megbőrösödik (30 perc).
4. A maradék étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd letalpalom vele a bonbonokat. Pár perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése