2015. május 9., szombat

Pink grapefruitos bonbon





Szintén Anyák napjára készült ez az egzotikus ízvilágú bonbon. Próbáltam kinézetében is az alkalomhoz igazítani, úgy érzem sikerült. Az az igazság, hogy már ideje rájöttem arra, hogy a fehércsokoládéhoz nem passzol ám minden íz, mivel a fehércsoki alapvetően nagyon-nagyon édes, ezért a legjobb választás a fehércsokis hüvelyhez valamiféle citrusos, kellemesen fanyar töltelék. Nem mondom, voltak kétségeim a pink grapefruittal kapcsolatban, de az eredmény összességében nagyon jó lett. Örülök, hogy ezúttal egy kicsit merészebb voltam!

Hozzávalók: 

Burok:
- 200 g fehércsokoládé
- pink színű lüszter

Ganache: 
- 55 g grapefruit redukció 1 db grapefruit levéből
- 1 tk glükózszirup/ akácméz
- 90 g fehércsokoládé
- 1 tk puha vaj




Elkészítés:

1. A díszítéshez egy ecset segítségével kevés rózsaszínű lüszterport viszek fel a bonbonforma belső mélyedéseire. 
2. A bonbonok töltelékével folytatom. Ehhez a grapefruitlevet először is a felére beforralom, majd belekeverem a mézet és egy kicsit hagyom hűlni. A fehércsokoládét megolvasztom, majd három-négy részletben hozzákeverem a mézes grapefruitlevet. Ezután a vajat is belekeverem a ganacheba. Egy kis Campari nem ártott volna a ganache-nak, de sajnos nem volt itthon.
3. A fehércsokoládét megolvasztom és temperálom, majd kiöntöm vele a bonbonformát. Pár percre hűtőbe helyezem a formát, amíg a csoki megszilárdul. 
4. A tölteléket beletöltöm a mélyedésekbe, vigyázva, hogy hagyjak helyet a lezáráshoz is. A formát hűtőbe rakom, amíg a ganache megbőrösödik. 
5. A maradék fehércsokoládét megolvasztom és temperálom, majd letalpalom vele a bonbonokat. Pár perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...