2015. június 27., szombat

Tejcsokoládés tenger gyümölcsei bonbonEz a forma igazán nagy kedvencemmé vált. Készült már nálam fehércsokis és étcsokis tenger gyümölcsei bonbon is. Egyértelmű volt, hogy ki kell próbálnom a tejcsokis verziót is. De mivel a tejcsokoládés burok önmagában eléggé édes, ezért a töltelékben a szokásos tejcsokoládé helyett étcsokoládéval kombináltam a szicíliai pörkölt mogyorópasztát. Így sikerült elérni a tökéletes ízélményt. 
Ebben a bejegyzésben csak a receptet írom le, akit bővebben érdekel a 3D-s bonbonkészítési technika, az olvassa el a fehércsokis bejegyzést is. 

Hozzávalók (22 db-hoz):

- 2-3 kocka étcsokoládé a díszítéshez
- 2x160 g tejcsokoládé
- 70 g étcsokoládé
- 45 g tejszín
- 2 tk puha vaj
Elkészítés:

1. A töltelékhez a tejszínt felforralom és az apróra tört étcsokoládéra öntöm. Addig keverem, amíg szép fényes egynemű ganachet nem kapok. Ezután belekeverem a mogyorópasztát és a puha vajat is. A tölteléket habzsákba kanalazom és félreteszem.
2. A díszítéshez a bonbonforma mélyedéseit nagyjából összemaszatolom gumikesztyűs ujjal egy kis temperált étcsokoládéval. 
3. 160 g tejcsokoládét megolvasztok és temperálok majd kiöntöm vele az egyik bonbonformát. A műveletet megismétlem a másik bonbonformával is. Fontos, hogy a burkot kellően vastagra kell hagyni, a nagyon vékony burokkal az összeillesztésnél problémák lehetnek. A formákat hűtőbe rakom, amíg a csoki megszilárdul.
4. A tölteléket beletöltöm a forma mélyedéseibe, vigyázok, hogy ne töltsem nagyon túl őket, bár ez a technika egy kicsivel több tölteléket is elbír, hiszen nem kell letalpalni a bonbonokat . A formákat fél órára hűtőbe helyezem, hogy a ganache teljesen megszilárduljon. 
5. Ezután magam elé készítem a két formát, a fém rudakat és a hajszárítót. A hajszárítóval kicsit megmelegítem a formák felszínét, ezután az egyik formát óvatosan ráhelyezem a másikra, majd rögzítem őket a fém rudakkal. Egy kicsit megforgatom a kezeim között a formát, hogy a csoki egyenletesen tudjon terülni. 1,5 órát hűtöm a formát. Ha letelt a másfél óra, kiveszem a rudakat és egy késsel szétfeszítem a formát. A bonbonok maguktól ki fognak potyogni a formából.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...