Ez a forma igazán nagy kedvencemmé vált. Készült már nálam fehércsokis és étcsokis tenger gyümölcsei bonbon is. Egyértelmű volt, hogy ki kell próbálnom a tejcsokis verziót is. De mivel a tejcsokoládés burok önmagában eléggé édes, ezért a töltelékben a szokásos tejcsokoládé helyett étcsokoládéval kombináltam a szicíliai pörkölt mogyorópasztát. Így sikerült elérni a tökéletes ízélményt.
Ebben a bejegyzésben csak a receptet írom le, akit bővebben érdekel a 3D-s bonbonkészítési technika, az olvassa el a fehércsokis bejegyzést is.
Hozzávalók (22 db-hoz):
- 2-3 kocka étcsokoládé a díszítéshez
- 2x160 g tejcsokoládé
- 70 g étcsokoládé
- 45 g tejszín
- 50 g mogyorópaszta
- 2 tk puha vaj
Elkészítés:
1. A töltelékhez a tejszínt felforralom és az apróra tört étcsokoládéra öntöm. Addig keverem, amíg szép fényes egynemű ganachet nem kapok. Ezután belekeverem a mogyorópasztát és a puha vajat is. A tölteléket habzsákba kanalazom és félreteszem.
2. A díszítéshez a bonbonforma mélyedéseit nagyjából összemaszatolom gumikesztyűs ujjal egy kis temperált étcsokoládéval.
3. 160 g tejcsokoládét megolvasztok és temperálok majd kiöntöm vele
az egyik bonbonformát. A műveletet megismétlem a másik bonbonformával
is. Fontos, hogy a burkot kellően vastagra kell hagyni, a nagyon vékony
burokkal az összeillesztésnél problémák lehetnek. A formákat hűtőbe
rakom, amíg a csoki megszilárdul.
4.
A tölteléket beletöltöm a forma mélyedéseibe, vigyázok, hogy ne töltsem
nagyon túl őket, bár ez a technika egy kicsivel több tölteléket is
elbír, hiszen nem kell letalpalni a bonbonokat . A formákat fél órára
hűtőbe helyezem, hogy a ganache teljesen megszilárduljon.
5.
Ezután magam elé készítem a két formát, a fém rudakat és a hajszárítót.
A hajszárítóval kicsit megmelegítem a formák felszínét, ezután az egyik
formát óvatosan ráhelyezem a másikra, majd rögzítem őket a fém
rudakkal. Egy kicsit megforgatom a kezeim között a formát, hogy a csoki
egyenletesen tudjon terülni. 1,5 órát hűtöm a formát. Ha letelt a másfél
óra, kiveszem a rudakat és egy késsel szétfeszítem a formát. A bonbonok
maguktól ki fognak potyogni a formából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése