2015. június 17., szerda

Narancsvirágos bonbon
Régen nem posztoltam már új bejegyzést, de higgyétek el ennek is meg volt az oka, az utóbbi időben fontosabb volt, hogy a tanulmányaimmal törődjek, de ennek az időszaknak vége, úgyhogy innentől kezdve jönnek majd folyamatosan a receptek. Nem is ragoznám tovább, be is mutatom ezt a klasszikus ízvilágú bonbont. 

Hozzávalók (20 db-hoz):

 Burok: 
- 200 g étcsokoládé

Díszítés:
- 2-3 kocka fehércsokoládé
- narancs színű por állagú ételfesték 

Ganache: 
- 70 g étcsokoládé
- 70 g tejszín
- 1 tk méz/glükózszirup
- 1 tk vaj
- 1 tk narancsvirágvíz
- 2 ek narancslikőr 
Elkészítés:
1. A ganachehoz félig megolvasztom a csokoládét. Egy külön edényben megmelegítem a mézet és a tejszínt, majd apránként a csokoládéhoz keverem, végül hozzáadom a szobahőmérsékletű vajat is. A narancsvirágvizet és a likőrt csak a legvégén adagolom hozzá a ganachehoz ízlés szerinti mennyiségben. A tölteléket kihűtöm és habzsákba kanalazom.
2. A díszítéshez megolvasztom a fehércsokoládét, hozzákeverem az ételfestéket, majd temperálom. Ecsettel vagy gumikesztyűbe bújtatott kézzel kidekorálom a formát
3. A tejcsokoládét temperálom és kiöntöm vele a bonbonformát.  A formát a hűtőbe teszem pár percre, amíg a csokoládé megdermed.
4. Beletöltöm a mélyedésekbe a ganachet vigyázva, hogy hagyjak helyet a lezáráshoz. Pár percre hűtőbe rakom a formát, amíg a ganache megbőrösödik.
5. A maradék tejcsokoládét újratemperálom és lezárom vele a bonbonokat. Néhány perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.

Tipp: Narancsvirágvíz helyett használhatunk szárított narancsvirágot is. Ebben az esetben a tejszínt fel kell forralni, beledobni a narancsvirágokat és 30 percig állni hagyni, majd leszűrni. A ganachet pedig az ízesített tejszínt felhasználva kell elkészíteni., Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...