2015. szeptember 6., vasárnap

Tripla feketeribizli bonbon




Imádom a feketeribizlit! Sajnos frissen eddig még soha sem sikerült vennem a piacon, egy pár maroknyit szoktam összeszedegetni nyáron az erdőben, de az el is szokott fogyni menet közben. Ezért ebben a bonbonban nem használtam friss gyümölcsöt, viszont háromszor is megjelenik a receptben a feketeribizli valamilyen formában. Először is a burokban. A fehércsokoládéhoz, amivel kiöntöttem a formákat, liofilizált feketeribizli port kevertem. A töltelék első rétegét egy nagyon jó minőségű feketeribizli lekvár adja, és végül, de nem utolsó sorban, az étcsokoládés ganache töltelékbe került egy kis Creme de Cassis likőr is. Nagyon meg voltam elégedve ezzel a bonbonnal, mert remekül harmonizáltak benne az ízek. Annyit mondok, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók (15 db-hoz):

Burok:
- 200 g fehércsokoládé
- 3 tk őrölt liofilizált feketeribizli

Töltelék:
- 2-3 ek feketeribizli lekvár
- 50 g étcsokoládé
- 40 g tejszín
- 10 g Creme de Cassis likőr
- 1 tk puha vaj



Elkészítés:


1. A fehércsokoládét megolvasztom és temperálom, belekeverem a feketeribizli port majd kiöntöm vele a bonbonformát. Pár percre hűtőbe helyezem a formát, amíg a csoki megszilárdul.
2. A bonbonok töltelékével folytatom. A tejszínt felforralom és egy kicsit hagyom hűlni. Az étcsokoládét megolvasztom, majd három-négy részletben hozzákeverem a tejszínt. Ezután a puha vajat is beleforgatom a ganacheba, végül hozzáadom a likőrt is. 
3. Következik a bonbonok betöltése. Először minden egyes mélyedésbe kanalazom egy kevéske feketeribizli lekvárt, nagyjából a forma harmadáig. A ganachet beletöltöm egy habzsákba, majd a mélyedésekbe adagolom, vigyázva, hogy hagyjak helyet a lezáráshoz is. A formát hűtőbe rakom, amíg a ganache megbőrösödik. 
4. A maradék fehércsokoládét megolvasztom és temperálom, majd letalpalom vele a bonbonokat. Pár perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...