2015. december 4., péntek

Karácsonyi jegesmedve (üreges csokoládé figura)

Follow my blog with Bloglovin




Tavaly már készítettem házilag csokimikulsát, idén megpróbálkoztam valami mással. Fogadjátok szeretettel ezt az édes kis Mikulás ruhás jegesmacit. Szerintem nagyon cuki lett a végeredmény, biztos vagyok benne, hogy gyerkőc nagyon örülne neki, ha egy ilyen figurát találna december 6-án a csizmájában. (Üreges csokifigura készítése fázisfotókkal itt.) Mackó alakú akril formát hobbi boltokban lehet beszerezni. 

Hozzávalók: 
- 80 g fehércsokoládé
- pár kocka étcsokoládé
- marcipán
- piros ételfesték



Elkészítés: 

1. A formát először is díszíteni kell. Ehhez megolvasztok és temperálok pár kocka étcsokoládét, majd egy vékony ecset segítségével kifestem a formát. Pár percet várok, amíg a csokoládé megszilárdul.
2. A fehércsokoládét megolvasztom és temperálom, majd hozzákeverem opcionálisan az ízesítőket. Ezután a csokoládét beleöntöm a forma egyik felébe, gyorsan rápattintom a másik felét és össze is gumizom, hogy véletlenül se nyíljon szét. 
3. A formát addig rázogatom, forgatom, amíg érzem, hogy "mozog" benne a csokoládé. Ezután hűtőbe teszem a formát 1-2 percre, majd ismét átforgatom. Kb fél óra hűtés után már látszik, hogy a csokoládé elvált a formától. Ilyenkor kész van a figura, és szét lehet nyitni a formát. A figurát csakis gumikesztyűs kézzel szabad megfogni, nehogy ujjlenyomat maradjon rajta.
4. A sapkához és a sálhoz a marcipánt összegyúrom az ételfestékkel, megformázom a ruhadarabokat és finoman ráhelyezem őket a kész csokifigurára. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...