2016. február 9., kedd

Málnás maracujás bonbon

A VKF 76. fordulóját az Életem Ételei blog írója Judit szervezi. Rendkívül érdekes a mostani témakiírás, romantikus ételrecepteket kell küldeni a játékra. És hát mi is lehetne romantikusabb egy igazi Valantin napi bonbonnál? Mind megjelenésében, mind ízében garantálom, hogy elcsábít mindenkit. 

Hozzávalók (28 db-hoz):

- 300 g fehércsokoládé a burokhoz

Ganache:
- 140 g fehércsokoládé
- 35 g málnapüré
- 35 g maracuja püré
- 1 tk méz
- 1 tk puha vaj

Díszítés:
- 2 tk porított kakaóvaj
- késhegynyi rózsaszín színű lüszter festék

Elkészítés:
1. A ganachehoz a málnapürét és a maracujapürét a mézzel összekeverem. A keveréket kissé megmelegítem és az enyhén megolvasztott csokoládéhoz 2-3- részletben hozzákeverem. Hozzáadom a szobahőmérsékletű vajat is. Félreteszem, hogy kihűljön, végül habzsákba töltöm. 
2. A díszítéshez megolvasztom a kakaóvajat, hozzákeverem a lüsztert és temperálom. Gumikesztyűbe bújtatott ujjal kidíszítem a bonbonforma mélyedéseit.
3. A csokoládét temperálom és kiöntöm vele a bonbonformát. A formát hűtőbe helyezem, amíg a csoki megszilárdul.
4. A tölteléket beletöltöm a mélyedésekbe vigyázva, hogy hagyjak helyet a lezáráshoz. Ezután a hűtőbe rakom a formát, amíg a töltelék megbőrösödik. 

5. A maradék csokoládét újratemperálom és lezárom vele a bonbonokat, pár perc hűtés után már ki is tudom fordítani a kész bonbonokat a formából. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...