2017. január 19., csütörtök

Pirított zöld teás bonbon





A pirított zöld tea port először macaronban próbáltam ki, erről bővebben itt olvashattok. Most egy duplán zöld teás bonbon receptet hoztam, a bonbon burkához a fehércsokoládét pirított zöld tea porral színeztem meg, a töltelékbe pedig jó minőségű jázminos zöld teával ízesített ganache került. Nagyon érdekes színű lett ettől a portól a csokoládé, kicsit olyan barnás-zöldes, az íze enyhén füstös. Csak gourmet típusú embereknek ajánlom, a családban volt olyan, akinek ez a kombináció annyira nem jött be. 

Hozzávalók:

A burokhoz:
- 240 g fehércsokoládé
- 1 tk pirított zöld tea por

A ganache-hoz:
- 100 g étcsokoládé
- 150 g tejszín (de csak 100 g kell belőle a végén)
- 2 tk jázminos szálas zöld tea
- 1 tk méz




Elkészítés:
1. A tejszín kimérem egy kisebb edénybe, felforralom. Belerakom a zöld teát , majd letakarva egy óráig állni hagyom. Ezután leszűröm és kimérek belőle 100 g-ot. Az étcsokoládét apróra tördelem, a tejszínt a mézzel egy kicsit megmelegítem, de nem forralom és a csokira öntöm. Jól elkeverem, amíg homogén állagú nem lesz a ganache, végül beledolgozom a vajat,. Félreteszem, kihűtöm és habzsákba töltöm.
2. A csokoládét temperálom , hozzákeverem a pirított zöld tea port és kiöntöm vele a bonbonformát. Hűtőbe teszem a formát, amíg a csoki megdermed.
3. A tölteléket beleadagolom a forma mélyedéseibe, hagyok helyet a lezáráshoz is. Hűtőbe rakom a formát, amíg a töltelék megbőrösödik.
4. A megmaradt csokoládét újratemperálom és lezárom vele bonbonokat. Pár perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...