2017. április 7., péntek

Pisztáciás tenger gyümölcsei bonbon II.
Ez a bonbon lett nálunk az utóbbi idők abszolút favoritja. Innen rendeltem hozzá eredeti szícíliai, 100%-os pisztáciapasztát. Ennek a bonbonnak a pisztáciapasztának köszönhetően rendkívül intenzív pisztácia íze van. Az összes blogon szereplő tenger gyümölcsei bonbon közül ez lett a kedvencem. A díszítéshez matcha teaporral elkevert kakaóvajat használtam.

Hozzávalók (22 db-hoz):

- 2X160 g fehércsokoládé
- a díszítéshez pár pasztilla kakaóvaj + fél tk matcha teapor

A ganachehoz:
- 110 g fehércsokoládé
- 60 g pisztáciapaszta

- egy csipet só


Elkészítés:

1. Először a tölteléket készítem el. Ehhez a csokoládét megolvasztom és temperálom, majd hozzákeverem a sót és a pisztáciapasztát. A tölteléket habzsákba kanalazom.
2. A díszítéshez a bonbonforma mélyedéseit nagyjából összemaszatolom gumikesztyűs ujjal egy kis temperált matcha teaporral színezett kakaóvajjal.
3. 160 g fehércsokoládét megolvasztok és temperálok majd kiöntöm vele az egyik bonbonformát. A műveletet megismétlem a másik bonbonformával is. A formákat hűtőbe rakom, amíg a csoki megszilárdul.
4. A tölteléket beletöltöm a forma mélyedéseibe, vigyázok, hogy ne töltsem nagyon túl őket, de egy kicsivel több tölteléket is elbír ez a technika, hiszen nem lesz letalpalva a bonbon. A formákat fél órára hűtőbe helyezem, hogy a ganache teljesen megszilárduljon.

5. Ezután magam elé készítem a két formát, a fém rudakat és a hajszárítót. A hajszárítóval kicsit megmelegítem a formák felszínét, ezután az egyik formát óvatosan ráhelyezem a másikra, majd rögzítem őket a fém rudakkal. Egy kicsit megforgatom a kezeim között a formát, hogy a csoki egyenletesen tudjon terülni. 1,5 órát hűtöm a formát. Ha letelt a másfél óra, kiveszem a rudakat és egy késsel szétfeszítem a formát. A bonbonok maguktól ki fognak potyogni a formából.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...