Ez egy olyan igai karácsony ízű bonbon. Nem is írok most ide mást, kár szaporítani a szót. Boldog Karácsonyt kívánok minden kedves olvasómnak!
Hozzávalók (18 db-hoz):
- 55 g szilvapüré
- 5 g méz
- 90 g tejcsokoládé
- 20 g vaj
- 2 tk szilvalekvár
- 1/2 tk mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
1. A töltelékhez a szilvapürét a mézzel felforralom, majd egy kissé visszahűtöm. A tejcsokoládét megolvasztom és 3-4 részletben hozzákeverem az édesített szilvapürét. Az apró kockákra vágott vajat is belekeverem a krémbe végül hozzáadom a szilvalekvárt és a fűszert is. A tölteléket habzsákba kanalazom és félreteszem.
2. A transzferfóliát méretre vágom és beleillesztem a mágneses polikarbonát bonbonformába.
3. A csokoládét temperálom és kiöntöm vele a bonbonformát. Hűtőbe teszem a formát, amíg a csoki megdermed.
4. A tölteléket beleadagolom a forma mélyedéseibe, hagyok helyet a lezáráshoz is. Hűtőbe rakom a formát, amíg a töltelék megbőrösödik.
5. A megmaradt csokoládét újratemperálom és lezárom vele bonbonokat. Pár perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése