2014. november 26., szerda

Jázminos zöld teás bonbon







Ezt a bonbont nem először készítettem el. A recept legfontosabb alkotó eleme a jó minőségű, határozottan nem filteres jázmin ízesítésű zöld tea. Még tavaly sikerült egy kisebb csomag kiváló minőségű jázminos zöld teára szert tennem, természetesen arany áron, egy természetesen már azóta megszűnt boltban. Még van egy adagnyi bonbonra valóm, de nem tudom mi lesz, ha az is elfogy...A recept egyébként nem a sajátom, Praliné Paradicsom fantasztikus alkotása ez a bonbon is.
A mágneses bonbonformát nemrég rendeltem ebből a boltból. Nagy kedvencemmé vált, mert igazán gyönyörű, klasszikus kinézetű bonbonokat lehet vele gyártani.

Hozzávalók (18 db-hoz):

Burok:
-270 g étcsokoládé
- méretre vágott transzferfólia

Ganache:
- 1 dl tejszín
- 2 tk jázminos zöld tea
- 1 db lime héja
- 1 tk méz
- 2 tk vaj
- 80g étcsokoládé

Elkészítés:
1. A tejszín kimérem egy kisebb edénybe, felforralom. Belerakom a zöld teát és a lime héjat, majd letakarva egy óráig állni hagyom. Ezután leszűröm és kimérek belőle 80 g-ot. Az étcsokoládét apróra tördelem, a tejszínt a mézzel egy kicsit megmelegítem, de nem forralom és a csokira öntöm. Jól elkeverem, amíg homogén állagú nem lesz a ganache, végül beledolgozom a vajat is. Félreteszem, kihűtöm és habzsákba töltöm.
2. A transzferfóliát méretre vágom és beleillesztem a mágneses polikarbonát bonbonformába.
3. A csokoládét temperálom és kiöntöm vele a bonbonformát. Hűtőbe teszem a formát, amíg a csoki megdermed.
4. A tölteléket beleadagolom a forma mélyedéseibe, hagyok helyet a lezáráshoz is. Hűtöbe rakom a formát, amíg a töltelék megbőrösödik.
5. A megmaradt csokoládét újratemperálom és lezárom vele bonbonokat. Pár perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.

                                                

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...