2014. november 28., péntek

Tengerszem bonbon




Ehhez a bonbonhoz egy jól bevált recept szolgált alapul. Miközben készítettem arra gondoltam, hogy milyen jó lenne itt hagyni ezt a novemberi borongós időjárást, és ideiglenesen elköltözni egy trópusi országba. A bonbon díszítését a tenger hullámai inspirálták, de belül is felfedezhető a karibi hangulat, hiszen a töltelék nem más, mint egy réteg karamellizált fehércsokis banános ganache. 

Hozzávalók (20 db-hoz):

Burok:
- 200 g fehércsokoládé

Díszítés:
- 2 tk porított kakaóvaj
- késhegynyi kék színű lüszter festék

Ganache:
- 50 g karamellizált fehércsokoládé
- 15 g tejszín
- 35 g banánpüré (kb. egy fél banán pürésítve) 
- 1 tk méz
- 1 tk vaj
- egy pici csipet só


Elkészítés:
1. A ganachehoz leturmixolom a banánt, majd hozzákeverem a tejszínt és a mézet. A keveréket kissé megmelegítem és az enyhén megolvasztott csokoládéhoz 2-3- részletben hozzákeverem. Hozzáadom a szobahőmérsékletű vajat és a sót is. Félreteszem, hogy kihűljön, végül habzsákba töltöm. 
2. A díszítéshez megolvasztom a kakaóvajat, hozzákeverem a lüsztert és temperálom. Gumikesztyűbe bújtatott ujjal kidíszítem a bonbonforma mélyedéseit.
3. A csokoládét temperálom és kiöntöm vele a bonbonformát. A formát hűtőbe helyezem, amíg a csoki megszilárdul.
4. A tölteléket beletöltöm a mélyedésekbe vigyázva, hogy hagyjak helyet a lezáráshoz. Ezután a hűtőbe rakom a formát, amíg a töltelék megbőrösödik. 
5. A maradék csokoládét újratemperálom és lezárom vele a bonbonokat, pár perc hűtés után már ki is tudom fordítani a kész bonbonokat a formából. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...