2015. január 27., kedd

Étcsokoládés tenger gyümölcsei bonbon
Végre elkészült "Az igazi tenger gyümölcsei bonbon" étcsokis verziója is. Most már bátrabban használtam ezt a formát, hiába a gyakorlat teszi a mestert. Igazából nem tudom eldönteni, hogy az étcsokis vagy a fehércsokis verzió ízlik-e jobban, nagyjából fej-fej mellett állnak a versenyben. Ebben a bejegyzésben csak a receptet írom le, akit bővebben érdekel a 3D-s bonbonkészítési technika, az olvassa el a fehércsokis bejegyzést is. 

Hozzávalók (22 db-hoz):

- 2X160 g étcsokoládé
- a díszítéshez pár kocka fehércsokoládé

A ganachehoz:
- 70 g tejcsokoládé
- 50 g mogyorópaszta
- 30 g tejszín

Elkészítés:

1. Először a tölteléket készítem el. Ehhez a csokoládét megolvasztom és hozzákeverem a mogyorópasztát. A tejszínt egy kicsit megmelegítem és 2-3 részletben belekeverem a ganacheba. A tölteléket habzsákba kanalazom.
2. A díszítéshez a bonbonforma mélyedéseit nagyjából összemaszatolom gumikesztyűs ujjal egy kis temperált fehércsokoládéval.
3. 160 g étcsokoládét megolvasztok és temperálok majd kiöntöm vele az egyik bonbonformát. A műveletet megismétlem a másik bonbonformával is. A formákat hűtőbe rakom, amíg a csoki megszilárdul.
4. A tölteléket beletöltöm a forma mélyedéseibe, vigyázok, hogy ne töltsem nagyon túl őket, de egy kicsivel több tölteléket is elbír ez a technika, hiszen nem lesz letalpalva a bonbon. A formákat fél órára hűtőbe helyezem, hogy a ganache teljesen megszilárduljon.
5. Ezután magam elé készítem a két formát, a fém rudakat és a hajszárítót. A hajszárítóval kicsit megmelegítem a formák felszínét, ezután az egyik formát óvatosan ráhelyezem a másikra, majd rögzítem őket a fém rudakkal. Egy kicsit megforgatom a kezeim között a formát, hogy a csoki egyenletesen tudjon terülni. 1,5 órát hűtöm a formát. Ha letelt a másfél óra, kiveszem a rudakat és egy késsel szétfeszítem a formát. A bonbonok maguktól ki fognak potyogni a formából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...