2015. október 20., kedd

Fahéjas roppanós bonbon amaretto likőrrel



Még a nyáron vettem azt az igazán különleges fahéj ízesítésű Simon Coll étcsokoládét Kecskeméten. Sokáig gondolkodtam rajta, hogy vajon mivel lenne érdemes párosítani ezt a különleges csokoládét, és végül beugrott, hogy a fahéj és a mandula nagyon jól harmonizálnak egymással. A mandulás ízvilágot egy kis amaretto likőrrel és pár szem amaretti keksszel valósítottam meg. Nekem nagyon ízlett ez a bonbon, kifejezetten tetszett benne az amaretti keksz robogóssága, amit úgy sikerült elérnem, hogy a jól megszokott tejszín alapú ganache helyett vajas ganachet készítettem, aminek kevesebb a nedvességtartalma, így nem áztatta el a kekszet.

Hozzávalók:

- 200 g fahéjas Simon Coll étcsokoládé a burokhoz

- 4-5 db kisebb amaretti keksz
- 50 g fahéjas Simon Coll étcsokoládé
- 50 g puha vaj
- 1 ek amaretto likőr
- pár csepp mandulaaroma, fahéjolaj




Elkészítés:

1. A bonbonok töltelékével kezdem. A csokoládét megolvasztom és temperálom, majd három-négy részletben hozzákeverem a puha vajat . Ezután a likőrt és az ízesítőket is belekeverem a ganacheba. A tölteléket habzsákba kanalazom és félreteszem.
2. Az étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd kiöntöm vele a bonbonformát. Pár percre hűtőbe helyezem a formát, amíg a csoki megszilárdul. 
3. A bonbonforma mélyedéseibe egy keveséske összetördelt amaretti kekszet teszek. A tölteléket beletöltöm a mélyedésekbe, vigyázva, hogy hagyjak helyet a lezáráshoz is. A formát hűtőbe rakom, amíg a ganache megbőrösödik. 
4. A maradék étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd letalpalom vele a bonbonokat. Pár perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...