2015. december 14., hétfő

Mákos maracujás karácsonyi bonbon





Az egyik kedvenc mákos citromos karácsonyi bonbonom után most itt egy újabb verzió! Maracuja rajongóknak kötelező kipróbálni! Ez a skandináv mintás transzferfólia igazán ünnepivé varázsolta a bonbonok kinézetét, a mák és a maracuja pedig nagyon jól passzolnak egymáshoz.Aki elég bátor hozzá beigliben is kipróbálhatja ezt az ízkombinációt. 

Hozzávalók (24 db-hoz):

- 300 g fehércsokoládé a burokhoz
- 100 g fehércsokoládé
- 25 g tejszín
- 1 tk méz
- 15 g puha vaj
- 10 g mák
- 25 g maracujapüré


Elkészítés:

1. Először a tölteléket készítem el. Ehhez a tejszínt, a maracujalevet és a mézet megmelegítem, a csokoládét pedig félig megolvasztom. A meleg tejszínt 2-3 részletben hozzákeverem a csokoládéhoz, végül beledolgozom a vajat is. Végül a töltelékbe keverem a mákot is. A tölteléket szobahőmérsékletűre hűtöm és habzsákba kanalazom.
2. A transzferfóliát méretre vágom és a mágnesen formába illesztem. 
3. A csokoládét temperálom és kiöntöm vele a bonbonformát. A formát hűtőbe teszem, amíg a csoki megszilárdul. 
4. A tölteléket beleadagolom a mélyedésekbe, hagyok helyet a lezáráshoz is. Pár percig hűtöm a formát, amíg a töltelék megbőrösödik. 
5. A maradék csokoládét újratemperálom és lezárom vele a bonbonokat. Pár perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából. 



Elkészítés:

1. Először a tölteléket készítem el. A ganachehoz a tejszínt a mézzel felforralom, kissé visszahűtöm és az apróra tört csokira öntöm, Szép simára keverem, végül a puha vajat is hozzáadom.A maracujalevet és a mákot csak a legvégén adom hozzá a ganache-hoz. A tölteléket habzsákba kanalazom és félreteszem.  
2. A transzferfóliát méretre vágom és a mágnesen formába illesztem. 
3. A csokoládét temperálom és kiöntöm vele a bonbonformát. A formát hűtőbe teszem, amíg a csoki megszilárdul. 
4. A tölteléket beleadagolom a mélyedésekbe, hagyok helyet a lezáráshoz is. Pár percig hűtöm a formát, amíg a töltelék megbőrösödik. 
5. A maradék csokoládét újratemperálom és lezárom vele a bonbonokat. Pár perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából. 



1 megjegyzés:

  1. Szia! A transzfer fóliát honnan szerezted be? Kellemes ünnepeket!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...