2014. október 27., hétfő

Tricolor bonbon, avagy az első recept a blogon




Ezt a bonbont mindenki szeretni fogja! Egyszerű de nagyszerű, ugyanakkor nagyon elegáns. A három fajta csokoládén kívül csak egy kis vanília található benne. Már régóta szerettem volna kipróbálni a vajas ganache készítésének technikáját. Ez annyiban különbözik a szokásos tejszín alapú ganachetól, hogy az alapanyagok vegyítése előtt temperálni kell a csokoládét. Elismerem, ez egy plusz macerának tűnhet, de megéri, mert egy nagyon lány igazán krémes tölteléket kapunk ezzel a módszerrel, és az sem mellékes, hogy az így készült ganache sokkal tovább eltartható, mint a tejszínes társa. 

Hozzávalók (kb.28 db-hoz):
- 280g fehércsokoládé
- 50g puha vaj
- 75g tejcsokoládé (ezt használtam)
- 1tk vaníliakivonat
- 120g étcsokoládé (ezt használtam)
Díszítés:
- 1-2 kocka étcsokoládé


Elkészítés:
1. Először előkészítem a formát. A félgömb alakú polikarbonát formába gumikesztyű segítségével a örvény alakú mintát rajzolok temperált étcsokoládéból. Hagyom, hogy a csokoládé megdermedjen a formában. 
2. Temperálom a fehércsokoládét és kiöntöm vele a bonbonformát. A kész formát beteszem a hűtőbe.
3. Egy kisebb edényben összekeverem a szobahőmérsékletű vajat a vaníliakivonattal, ezután félreteszem. A tejcsokoládét a szokásos módon temperálom, majd apránként belekeverem a vaníliás vajba. 
4. A krémet habzsákba teszem, és pihentetés nélkül beletöltöm a fehércsokoládéval kiöntött formákba. Beteszem a hűtőbe, hogy a töltelék kicsit megbőrösödjön.
5. Kiveszem a hűtőből a formát, hagyom hogy szobahőmérsékletűvé melegedjen a forma. Temperálom az étcsokoládét és lezárom vele a bonbonforma mélyedéseit. 
6. Ismét beteszem a hűtőbe nagyjából fél órára, majd kiborítom a kész bonbonokat a formából. Hideg helyen tárolom a bonbonokat, de fogyasztás előtt kiveszem, hogy kicsit megmelegedjenek. 




1 megjegyzés:

  1. Woaa! Gratulálok gyönyörű bonbonokat készítettél! Tényleg nagyon elegánsak. Micsoda ötlet az "örvény" a tetején, nagyon feldobja.Igazság szerint már kedvet is kaptam egy hasonlóhoz... :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...